Taxaties

Een taxatierapport kun je nodig hebben om veel verschillende redenen. Wat de reden ook is, NTS zorgt altijd voor een passend product. Onze taxaties worden standaard gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Een NWWI taxatie wordt meestal verplicht door de hypotheekverstrekker.

Betrouwbaar taxatierapport

Een betrouwbaar taxatierapport begint met de inschakeling van een onafhankelijke taxateur. Onze taxateur heeft niets van doen met de aan- of verkoop van het object dat hij taxeert. Hij wordt willekeurig toegewezen aan een taxatieopdracht. Wij garanderen deze onafhankelijkheid.

Kundige taxateur

Wij hebben een uitgebreid landelijk netwerk van gecertificeerde taxateurs. Een gecertificeerde taxateur kun je overal vinden, maar een gecertificeerde taxateur die gegarandeerd veel en betrouwbaar taxeert, moet je maar net weten te vinden. Dit zijn juist de taxateurs die in ons netwerk zijn opgenomen en vaak al jaren voor ons werken.

Als het NWWI een taxatierapport niet kan valideren dan kun je een ongevalideerd taxatierapport aanvragen. In dat geval zal een tweede taxateur het rapport ondertekenen.

Bij NTS kun je taxaties aanvragen voor woonhuizen, bedrijfspanden, kantoren, winkels, (woon)boten, recreatiewoningen en meer.

Bouwkundige keuring en energielabel

Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring is aan te bevelen bij de aan- of verkoop van een woning. Het bouwkundig rapport geeft je een duidelijk beeld van de staat van de woning en is geschikt voor gebruik bij de financiering van jouw woning, bijvoorbeeld met Nationale Hypotheek Garantie. De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een ervaren bouwkundige. Het bouwkundig rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven, voorzien van foto’s en wordt digitaal naar jou verzonden.

Energielabel

Bij de verkoop of verhuur van een huis is het sinds 1 januari 2021 verplicht een energielabel te hebben. Met zo’n energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Zowel voor een bouwkundige keuring als een energielabel komt er een bouwkundig inspecteur ter plaatse om de woning op te nemen.

Bijzonder Beheer

NTS heeft een jarenlange expertise opgebouwd met betrekking tot Bijzonder Beheer situaties. Niet voor niets hebben toonaangevende hypotheekverstrekkers gekozen voor het NTS Bijzonder Beheer Loket op basis van ervaring en waargemaakte service. Wij vinden dat onze klant recht heeft op excellente dienstverlening, een betrouwbaar taxatierapport en een voordelig tarief.

Excellente dienstverlening

Voor Bijzonder Beheer is een apart team ingericht. Bijzonder Beheer onderscheidt zich ten opzichte van Wonen op de inhoud van het taxatierapport en op de communicatie met betrokkenen in het traject. Voor optimale kennis en vaardigheden krijgt het team Bijzonder Beheer gerichte interne en externe trainingen.

Betrouwbaar taxatierapport

Een betrouwbaar taxatierapport begint met de inschakeling van een onafhankelijke taxateur. Onze taxateur heeft niets van doen met de aan- of verkoop van het object dat hij taxeert en heeft ervaring met Bijzonder Beheer. Hij wordt willekeurig toegewezen aan een taxatieopdracht. Wij garanderen deze onafhankelijkheid.

Hoe realiseren wij een voordelig tarief?

Wij vinden dat taxatierapporten in het belang van onze klanten zo voordelig mogelijk aangeboden moeten worden. Zeker in geval van Bijzonder Beheer. Wij kunnen dat bereiken omdat wij zeer goed geautomatiseerd zijn en grote schaalvoordelen behalen bij het inkopen bij onze taxateurs. Vanwege onze excellente dienstverlening en betrouwbare taxatierapporten zijn wij geen prijsstunters, maar we zijn wel tot 60% goedkoper dan de individuele aanbieder.

Portefeuille waarderingen

NTS heeft de afgelopen 20 jaar voor diverse banken en beleggers portefeuilles getaxeerd op basis van steekproeven variërend van honderden tot duizenden objecten per batch.

Het voordeel is dat NTS een soepel traject voor jou kan organiseren, met één loket, één scherpe prijs en een uitdagende SLA.

De taxaties van NTS kunnen ook ingezet worden om objecten te taxeren die bij de modelmatige waardebepaling van de band zijn gevallen, bijvoorbeeld vanwege een te lage betrouwbaarheid.

Bureauwaarderingen

Sinds 1 juli 2021 is het conform de richtsnoeren van de Europese Bankautoriteit (EBA) voor bancaire hypotheekverstrekkers niet meer mogelijk om gebruik te maken van een modelwaarderapport, zonder tussenkomst van een taxateur.

Hiervoor in de plaats is de bureauwaardering in het leven geroepen. Bij een bureauwaardering worden twee modelwaarderapporten opgevraagd en dient een lokale taxateur de modelwaarderapporten goed of af te keuren.
Een bureauwaardering kan alleen gebruikt worden voor het verkrijgen van een financiering met een Loan-to-Value welke niet hoger is dan 90%. Daarnaast is er een lijst van uitvalcriteria.

Op dit moment accepteert alleen NHG de bureauwaardering, maar de geldverstrekkers zelf nog niet.
Zodra hier meer duidelijkheid over is zal het ook mogelijk zijn om via NTS een bureauwaardering aan te vragen.